[PDF] Download DMAS Questions For Class 5

DMAS Questions For Class 5

DMAS Questions For Class 5: In this post today, we will share with you DMAS Questions For Class 5, download and read for free with the direct download link provided below in this post.

Join Telegram GroupClick Here
Join WhatsApp GroupClick Here

Today we bring you a very useful DMAS Questions in PDF format. In this book, you will find DMAS questions and answers. You all know that DMAS questions are asked in many competitive exams. Also, even if you are not preparing for competitive exams, you can further enhance your knowledge with the help of these notes. You can download all these notes very easily by clicking the button given below.

Nowadays competitive exams ask a lot of q in the mind of the examinees of how to prepare for the MATH subject so that the questions asked in the exam can be solved in a pinch. Keeping this problem in mind today we have brought you DMAS Questions. We have carefully prepared for you the DMAS Questions For Class 5 which you can easily download from the link given below.

You can free download all DMAS Questions For Class 5 from this page without paying any fee. You can download it and practice. Read the below instructions carefully to download the DMAS Questions.

Download DMAS Questions For Class 5

DMAS Questions appears in various types of competitive exams, especially if you are preparing for any competitive exam in any state, then it becomes very important for you to read about this topic thoroughly. You can easily download the DMAS Questions For Class 5 from this page.

Join Telegram GroupClick Here
Join WhatsApp GroupClick Here

Here we are providing you with DMAS notes PDF. After reading this, you will understand the DMAS notes PDF.

DMAS Questions For Class 5 PDF Details

PDF NameDMAS Questions For Class 5
LanguageEnglish
No. of Pages20
Size200 KB
CategoryMATH
QualityExcellent

We study the notes first so that you can give all the important concepts in our notes. You can easily understand our notes. We have carefully prepared for you the DMAS Questions For Class 5 which you can easily download from the link given below. These will be very easy to understand for those looking for prepared notes.

Join Telegram GroupClick Here
Join WhatsApp GroupClick Here

In today’s pdf notes, the DMAS Questions For Class 5 has been explained in detail, as well as the description of the DMAS Questions has been done in simple language and in detail, which can be important for any exam.

SEE THIS

I hope these notes will be useful for you and will be used for your exam preparation. If you like this PDF then share it with your friends on Facebook and WhatsApp.

Solve the DMAS Questions For Class 5

Remember

DMAS Questions For Class 5

Example:

5+ 4 × 3 – 9 ÷ 3= 5 + 4 × 3 – 3 (Division: 9 ÷ 3 = 3)
= 5 + 12 – 3       (Multiplication: 4 × 3 = 12)
= 17 – 3             (Addition: 5 + 12 = 17)
= 14                   (Subtraction: 17 – 3 = 14)

Solve the DMAS Questions

1) 21 ÷ 3 + (3 × 9) × 9 + 5

2) 18 ÷ 6 × (4 – 3) + 6

3) 14 – 8 + 3 + 8 × (24 ÷ 8)

4) 4 × 5 + (14 + 8) – 36 ÷ 9

5) (17 – 7) × 6 + 2 + 56 – 8

6) (28 ÷ 4 ) + 3 + ( 10 – 8 ) × 5

7) 12 – 5 + 6 × 3 + 20 ÷ 4

8) 36 ÷ 9 + 48 – 10 ÷ 2

9) 10 + 8 × 90 ÷ 9 – 4

10) 8 × 3 + 70 ÷ 7 – 7

11) 30 ÷ 5 + (5 × 6) × 19 + 4

12) 35 ÷ 7 × (7 – 4) + 2

13) 3 – 2 + 3 + 7 × (16 ÷ 8)

14) 5 × 2 + (11 + 8) – 18 ÷ 9

15) (11 – 8) × 3 + 7 + 27 – 3

16) (12 ÷ 3 ) + 3 + ( 16 – 7 ) × 4

17) 10 – 7 + 9 × 5 + 28 ÷ 4

18) 6 ÷ 3 + 24 – 25 ÷ 5

19) 4 + 2 × 18 ÷ 6 – 9

20) 8 × 3 + 40 ÷ 5 – 8

21) 48 ÷ 6 + (5 × 6) × 13 + 6

22) 54 ÷ 6 × (12 – 4) + 2

23) 8 – 4 + 5 + 6 × (60 ÷ 6)

24) 9 × 5 + (13 + 5) – 10 ÷ 2

25) (10 – 8) × 7 + 6 + 16 – 4

26) (18 ÷ 3 ) + 6 + ( 14 – 8 ) × 5

27) 11 – 4 + 5 × 7 + 48 ÷ 8

28) 45 ÷ 9 + 12 – 9 ÷ 3

29) 14 + 6 × 9 ÷ 3 – 8

30) 5 × 7 + 12 ÷ 6 – 5

31) 24 ÷ 8 + (9 × 2) × 4 + 7

32) 64 ÷ 8 × (12 – 2) + 5

33) 12 – 8 + 4 + 9 × (40 ÷ 4)

34) 5 × 2 + (12 + 6) – 28 ÷ 4

35) (18 – 9) × 4 + 8 + 35 – 5

36) (8 ÷ 4 ) + 3 + ( 14 – 8 ) × 7

37) 8 – 3 + 7 × 6 + 12 ÷ 3

38) 12 ÷ 2 + 18 – 60 ÷ 6

39) 8 + 3 × 24 ÷ 8 – 3

40) 9 × 2 + 90 ÷ 9 – 4

DMAS SUMS FOR CLASS 5 (Solved Examples)

1) 21 ÷ 3 + (3 × 9) × 9 + 5

21 ÷ 3 + 27 × 9 + 5

7 + 27 × 9 + 5

7 + 243 + 5

250 + 5

ANS: 255

2) 18 ÷ 6 × (4 – 3) + 6

18 ÷ 6 × 1 + 6

3 × 1 + 6

3 + 6

ANS: 9

3. 8 × 3 + 70 ÷ 7 – 7

24 + 70 ÷ 7 – 7

24 + 10 – 7

34 – 7

ANS: 27

4. 12 – 5 + 6 × 3 + 20 ÷ 4

12 – 5 + 18 + 20 ÷ 4

12 – 5 + 18 + 5

7 + 18 + 5

25 + 5

ANS: 30

5. 36 ÷ 9 + 48 – 10 ÷ 2

4 + 48 – 10 ÷ 2

4 + 48 – 5

52 – 5

ANS: 47

6. 10 + 8 × 90 ÷ 9 – 4

10 + 720 ÷ 9 – 4

10 + 80 – 4

90 – 4

ANS: 86

7. 30 ÷ 5 + (5 × 6) × 19 + 4

30 ÷ 5 + 30 × 19 + 4

6 + 30 × 19 + 4

6 + 570 + 4

576 + 4

ANS: 580

8. 5 × 2 + (11 + 8) – 18 ÷ 9

5 × 2 + 19 – 18 ÷ 9

10 + 19 – 18 ÷ 9

10 + 19 – 2

29 – 2

ANS: 27

9. (11 – 8) × 3 + 7 + 27 – 3

3 × 3 + 7 + 27 – 3

9 + 7 + 27 – 3

16 + 27 – 3

43 – 3

ANS: 40

10. 10 – 7 + 9 × 5 + 28 ÷ 4

10 – 7 + 45 + 28 ÷ 4

10 – 7 + 45 + 7

3 + 45 + 7

48 + 7

ANS: 55

11. 4 + 2 × 18 ÷ 6 – 9

4 + 36 ÷ 6 – 9

4 + 6 – 9

10 – 9

ANS: 1

12. 48 ÷ 6 + (5 × 6) × 13 + 6

48 ÷ 6 + 30 × 13 + 6

8 + 30 × 13 + 6

8 + 390 + 6

398 + 6

ANS: 404

13. 9 × 5 + (13 + 5) – 10 ÷ 2

9 × 5 + 18 – 10 ÷ 2

45 + 18 – 10 ÷ 2

45 + 18 – 5

63 – 5

ANS: 58

14. 8 – 4 + 5 + 6 × (60 ÷ 6)

8 – 4 + 5 + 6 × 10

8 – 4 + 5 + 60

4 + 5 + 60

9 + 60

ANS: 69

15. (10 – 8) × 7 + 6 + 16 – 4

2 × 7 + 6 + 16 – 4

14 + 6 + 16 – 4

20 + 16 – 4

36 – 4

ANS: 32

16. 14 + 6 × 9 ÷ 3 – 8

14 + 54 ÷ 3 – 8

14 + 18 – 8

32 – 8

ANS: 24

17. 24 ÷ 8 + (9 × 2) × 4 + 7

24 ÷ 8 + 18 × 4 + 7

3 + 18 × 4 + 7

3 + 72 + 7

75 + 7

ANS: 82

18. 64 ÷ 8 × (12 – 2) + 5

64 ÷ 8 × 10 + 5

8 × 10 + 5

80 + 5

ANS: 85

19. 12 – 8 + 4 + 9 × (40 ÷ 4)

12 – 8 + 4 + 9 × 10 S

12 – 8 + 4 + 90

4 + 4 + 90

8 + 90

ANS: 98

20. 5 × 2 + (12 + 6) – 28 ÷ 4

5 × 2 + 18 – 28 ÷ 4

10 + 18 – 28 ÷ 4

10 + 18 – 7

28 – 7

ANS: 21

OUR NOTES ARE

  • PDF neat & clean.
  • Updated according to the question paper.
  • Helpful and very easy.
  • Easy to understand.
  • Saves tutoring costs.
  • Chapter-wise organized.
  • The study material is divided based on the portions and syllabus.
  • Small paragraphs to break up the subject matter.

I hope you have found complete information about the “DMAS Questions in this article. If you would like to ask some more DMAS Questions, you can ask by commenting. Here our team member will reply to you as soon as possible. For more information about DMAS Questions, visit our web page GovtJobCenter.In.

SEE THIS

Leave a Comment